2012. november 8., csütörtök

A nehézségekben is hálás lenni...

Mivel nagyon sokan kérdezgetik, hogy mi van velem, merre tart az életem úgy gondoltam, hogy ideje irni. Egyben pedig hasznossá teszem az utazásom is, mivel épp buszon ülök és Budapest fele tartók. Nem sokat akarok irni csak épp e hét tapasztalatait megosztani és imatámogatásotokat kérni. Ugyanis hiszem amit Isten Igéje mond, hogy "amit csak ketten vagy hárman az én nevemben kértek megadom nektek".
Az elmúlt vasárnap a gyülekezetünkben hálaadónap volt, és nagyon megragadott engem egy gondolat "a Sátán támadása ellen a legjobb fegyver a hálás sziv" (saját megfogalmazás). Úgy éreztem ezt a bátoritást Isten a legmegfelelőbb pillanatba küldi, ugyanis szombat este már megint azt éreztem, hogy újra összejönnek a dolgok az életemben és padlóra akarnak küldeni. Nehéz harcolni a csüggedés ellen és teljes mértékben Istenben bizni. De újra megtanultam nem a körülményeimre nézni, hanem csak egyedül Jézusra. Emlékeztetnem kellett önmagamat a római levélben levő igazságra "azt pedig tudjuk, hogy akik Isten szeretik azoknak minden javukra van", és a zsidókhoz irt levélben valóra "Isten soha nem ad többet, mint amit elbirunk hordozni". És ezt már n-szer megtapasztaltam, hogy valóban igy van, mivel Isten hűséges és igéreteit megtartó.
Érdekes napjaim voltak hétfőn reggeltől estig egyetemen, kedden pedig órák után maradtam a sebészeten ügyeletbe, a tegnap pedig teljesen kidöltem, olyan szempontból, hogy 39 fokos lázba égtem, rázott a hideg és minden izületem, izmom fájt, az egész testemben fájadalmat éreztem. De ennek ellenére ültem az iróasztal mellett és éjjel kettőig tanultam, ugyanis holnap lesz két ZH, és egy nagy viszgám, szomabton pedig egy ZH és egy kiselőadást kell tartsak. Vasárnap pedig mikor lejárnak a teológián az óráim megyek Szigetszentmiklósra, ahol prédikálnom kell. Vasárnap pedig éjfélkor indulok haza ugyanis kedden délelőtt urológia parciálisom van. Ma sem voltam jobban, hőemelkedéssel de útnak indultam feladataim teljeseiteni. És akkor jön a megszokott kérdés "hogy birod?", "én killenék készülve és nagyon tacson lennék", "és ezekért hogy lehet hálás lenni?" (évfolyamtársaim, barátaimat idéztem).
Birom. És nem azért, mert én olyan ügyes vagyok, hanem azért, mert azt mondta Jézus nekem "Elég néked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz". Azért, mert Pállal együtt vallhatom "Mindenre van erőm a Krisztusba, aki engem megerősit". Azért, mert a tegnap reggel azt az igét hozta elém az Úr, hogy "Ami embernek lehetetlen, az Istennek lehetséges". És máris itt van egy csomó hála ok: hálás vagyok az erőért amit Isten mindennap ad nekem, hálás vagyok azért, mert semmit nem egyedül kell csinálnom, hanem Vele együtt, hálás vagyok, mert Istennek semmi sem lehetetlen és ezt már hasonló helyzetbe megtapasztaltam.
Nem vagyok padlón, és nem vagyok kikészülve, mivel tudom, hogy Isten nem ad többet, mind amit elbirok viselni.
Lehet hálás lenni, mivel tudom azt, hogy Isten jobban ismer engem, mint én önmagam, mivel tudom, hogy Ő szeret, és amit megenged az életemben az javamra van.
Nem csüggedek és nem hátrálok meg, mivel "nem vagyunk a meghátrálás emberei, hogy elvesszünk, hanem a hitéi, hogy életet nyerjünk".
Újra meg újra visszatér az életembe ami a blogomba is a hit, azt mondta az Úr Jézus, hogy "Minden lehetséges annak, aki hisz" és azt is, hogy "Az Istennél semmi sem lehetetlen". Ezért hiszem, hogy Ő most is itt van, ezekben a napokban is velem lessz és befog tölteni az Ő bölcsességével, erejével, áldásaival kisér utamban. Erőt és időt fog adni, hogy az urológia parciálisra is tudjak fel készülni. Hiszem, hogy Ő az orvosok orvosa és megfog gyógyitani, ha pedig nem tenné meg akkor a betegség is javamat szolgálja (talán pihenésre is fog időt szánni, mivel rá leszek kényszerülve).
Azért osztottam meg ezeket veletek, hogy elsősorban bátoritsam azokat akik nehézségek közt vannak, hogy higgyenek Istenben és minden dolgukat bizzák Rá "Minden gondotokat Őreá vessétek, mivel neki gondja van rátok" (1Pt5,7). Véssétek ezeket az igéket a szivetekben és ne feledjétek a hálás sziv a legjobb fegyver a Sátán támadásai ellen. Másodszor pedig azért, ahogy az elején is emlitettem imádkozzatok értem, hogy erősitsen az Úr Lelke ezekbe a napokban.

1 megjegyzés:

  1. Olá, como vai?

    Preciso entender a linguàgem de seu País.

    Se possível, consiga tradução.

    Até breve.

    VálaszTörlés