2012. január 23., hétfő

B.Ú.É.K. = Bizd Újra Életedet Krisztusra!

Istentől gazdagon megáldott új évet kivánok mindnyájatoknak, habár már 23 nap eltelt, de azt szokták mondani jobb később, mint soha.
Ebben a bejegyzésemben nem az elmúlt időről fogok beszámolni, mivel renegeteg minden történik az életemben naponta, nagyon sok áldást kaptam az Úrtól már ebben az elmúlt 23 napban is, de nem annyira sokat, hogy nem kaphatnék mégtöbbet. Nap mint nap jobban tapasztalom, hogy szeret az Úr és az a csodálatos, hogy téged is épp annyira erősen szeret, mint engem, mivel "nem személyválógató az Isten". Az elmúlt két hét preszesszió volt, amikor nagyon sok vizsgám volt, és ma kezdődőtt el a szesszió, ami 3 hétig tart, úgy hogy egy darabig megint eltűnők, és beletemetkezem a könyvekben, de nem hagyom ki a Könyvek Könyvét, ami számomra az élet, az erő forrása, útmutató, irányt adó, és sorolhatnám, hogy még mennyi minden: bátorit, vigasztal, megfedd ha kell. Tudjátok miről beszélek a Bibliámról, Isten Igéjéről. És most igazából egy igerészt szerettem volna megosztani veletek, amit ennek az évnek az első napján kaptam az Úrtól, és kivánom, hogy ez a ti életetekben is válljon valóra. Ez az ige rész áldások igérete, de van egy feltétel is benne, sőt ezzel kezdődik. Részed lehet Isten áldásaiban, de csak akkor ha engedelmesen figyelsz az Ő szavára, és teszed az Ő akaratát. Hát adjon erőt az Úr mindannyiunknak, hogy ebben az évben még odaszántabban tudjuk követni Őt, legyünk készek mindig meghallani az Ő hangját és tenni az Ő akaratát.
„Ha engedelmesen hallgatsz az Úrnak, Istenednek a szavára, ha megtartod és teljesited mindazokat a parancsolatokat, amelyeket ma parancsolok neked, akkor a föld minden népe fölé emel téged az Úr. Rád szállnak mindezek az áldások, és kisérnek téged, ha hallgatsz az Úrnak, Istenednek a szavára.
Áldott leszel a városban, és áldott leszel a mezőn. Áldott lesz méhed gyümölcse, termőfölded gyümölcse és állataid ivadéka, teheneid ellése és juhaid szaporulata. Áldott lesz kosarad és sütőteknőd. Áldott leszel jártdoban – keltedben! Vereséggel sújtja az Úr ellenségeidet, ha rád támadnak: egy úton vonulnak föl ellened, de hét úton menekülnek előled. Áldást bocsát az Úr csűreidre és minden vállalkozásodra, és megáld azon a földön, amelyet Istened, az Úr ad neked. Az Úr a maga szent népévé emel téged, ahogyan megesküdött neked, ha megtartod Istenednek, az Úrnak a parancsolatait, és az Ő útjain jársz. A föld valamennyi népe látni fogja, hogy az Úr nevéről neveznek, és félnek tőled. Bövőlködővé tesz téged az Úr méhed gyümölcsében, állataid ivadékában és földed termésében azon a földön, amelyről megesküdött az Úr atyáidnak, hogy neked adja. Megnyitja az Úr gazdag kincsesházát, az eget, és idejében ad esőt földedre, és megáldja kezed minden munkáját. Te kölcsönadsz a többi népnek, de te nem szorulsz kölcsönre. Elsővé tesz téged az Úr, nem utolsóvá, mindig fölül leszel, és nem alul, ha hallgatsz az Úrnak, Istenednek a parancsolataira, amelyeket ma megparancsolok neked, hogy megtartsd és teljesitsd azokat, és ha nem térsz el se jobbra, se balra azoktól az igéktől, amelyeket ma megparancsolok neked, nem jársz más istenek után és nem szolgálsz azoknak.” (5Móz28,1-14)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése